utorok 10. februára 2015

Valentín ♥


(zdroj We♥it)

Krásny deň všetkým !

Ja si práve užívam na lyžiarskom so spolužiakmi, ale čo by som to bola za človeka, keby som vás nechala bez článku. Dnes by som sa chcela zaoberať témou už čoskoro sa blížiaceho Valentína.
Dúfam, že sa vám bude článok páčiť :) 

Niektorý vravia, že lásku by sme si mali vyznávať každý deň a to je pravda, ale prečo by sme si na jej vyznávanie nemohli urobiť aj iný vlastný deň ?? .. Veď obdarovávať, byť s rodinou a oslavovať Ježiša by sme mali tiež každý deň a i tak tu  máme Vianoce. Rodičov by sme si mali ctiť každý deň a i tak tu máme deň otcov a deň matiek .. Proste chápete, čo sa vám snažím naznačiť, však ? Valentín je krásny sviatok, kedy by sme si s partnerom mali vyznávať lásku ešte viac ako obyčajne.



Ja Valentín milujem alebo by som aspoň milovala keby bolo s kým.... Ja vidím 14. Február dosť negatívne, pretože ho nemám zatiaľ s kým osláviť, ale mám ešte čas, či nie ? Inak si myslím, že je to milý sviatok a teším sa naň, keď ho zažijem taký pravý, veď viete.. 


Mňa by dosť zaujímalo ako slávite tento sviatok vy, pretože ja som buď s kamarátkou doma a pozeráme film, jeme sladké (tento rok to asi tak nebude, pretože som samozrejme ostala bez plánu s niekym) alebo sa pohŕbim do jedla. Valentín s chlapcom som ešte neoslavovala, ale moje kamarátky áno a z rozprávania si to viem ako tak predstaviť.. Aaachh to tak zažiť, ale stále si dávam nádej, že som ešte mladá a že to ešte príde, ale nikdy neviete..


No každopádne vám chcem i poradiť, čo kúpiť partnerovi na Valentína, pokiaľ ste sa nedohodli, že si nekúpite nič. Pýtala som sa spolužiačok i spolužiakov, kamarátov a kamarátok a pár celkom dobrých vecí mi tam vyšlo. Avšak na kúpe darčeka samozrejme záleží aj od situácie, povahy daného, po čom túži a pod., ale toto sú len také moje postrehy, ktoré by mohli byť. Možno sa inšpirujete :)

Žena

Na žene je super to, že ju na Valentína poteší takmer všetko, preto nie je zložité jej niečo nájsť, ale i tak sem dávam pár tipov.

  • Veľký plyšový maco
  • ruže alebo iné kvety
  • voňavka
  • náhrdelník alebo iný šperk
  • nejaká čokoláda alebo sladkosť, ale aby to dobre vyzeralo a bolo to veľké
  • mačiatko s ružovou mašľou okolo krku
  • spodné prádlo
  • balóny v tvare srdca (znie to blbo, ale keby je ich tak veľa, tak by to bolo určite super)
  • nejaké milé gesto

Muž

Nič proti mužom, ale bože prečo je tak ťažké zistiť, čo vám kúpiť na Valentína ! Ja to nechápem, žene môžeš dať hocčo, ale mužovi, čo jemu ? Pri ňom som dostala iba jeden typ a ostatné napadlo mňa.

  • spodky, tričko s vlastným motívom
  • milé gesto (môj spolužiak mi povedal, že jemu by stačilo, keby jeho baba u neho prespí na Valentína, ale že vie, že to sa nestane.. sad story)
  • farby na telo (to by sa možno mohlo dať aj žene či ?)
  • nejaké tie erotikuš srandy
  • sladké

História dňa sv. Valntína podľa Wikipedie - 
Sviatok svätého Valentína sa začal v katolíckej cirkvi oficiálne sláviť počas pontifikátu pápeža-14. februára roku 496. Vo svojej podstate vlastne nahradil pohanské sviatky zv. luperkálie, ktoré sa od nepamäti v Ríme slávili 15. februára. Luperkáliami Rimania oslavovali známu rímsku vlčicu, ktorá odchovala legendárnych zakladateľov mesta Romula a Rema. V tom čase sa slávili po celej krajine aj dni bohyne plodnosti Juno, ktoré boli spájané s rituálnymi očistami od zla a s oslavou ženskej plodnosti pred začiatkom nového roka, ktorý sa v Starovekom Ríme začínal 1. marca. Ženy a dievčatá boli pri tejto príležitosti obdarovávané kvetmi. Tieto oslavy často prerastali do bujarých a neviazaných orgií a preto ich pápež Gelasius I. v roku 494 zakázal. Aby však cirkev obyvateľom „nahradila“ ich obľúbený sviatok, presunula ho o jeden deň skôr a zasvätila ho svätému Valentínovi, ktorému zverila do opatery snúbencov a zamilovaných.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aký máte na Valentín názor vy ? Ako ho slávite ? Máte ešte nejaké typy na darčeky pre vašich milých ? 


Ešte vám k záveru prajem už popredu krásneho Valentína ! ♥

With love
AA

1 komentár: