utorok 24. februára 2015

Oscars ♥



Welcome to the 87th Oscars!

Takto uviedol úžasné udeľovanie cien Neil Patrick Harris ♥

Prezrela som si blogy, ktoré sledujem, blogerské skupiny, v ktorých som a je toto možné nikde článok o Oskaroch. Podľa mňa je to dosť veľká udalosť, ale asi je to len vec názoru. Ja som článok chcela napísať už včera, ale keďže som z nedele na pondelok prespala sotva 2h, v pondelok podvečer som zaspala ako dudek a spala do rána, takže žiadny článok som nestihla, ale aj tak mi to nedá a musím ho napísať! Takže sa pohodlne usaďte a nechajte sa na chvíľu uniesť do sveta Oscarov, vďaka môjmu článku.



Vôbec neviem čím začať ! :) Asi začnem tým, že to celé moderoval Neil Patrick Harris, ktorý tam prišiel aj s manželom. A musím uznať je to skvelý moderátor. Celé podujatie malo priateľskú ba až rodinnú atmosféru. Podľa mňa to pre nich bolo, ako keď robíte nejaké vyhodnocovanie niečoho v triede. Navzájom sa poznáte a všetko robíte tak priateľsky. Také isté to bolo aj na oskaroch s tou výnimkou, že ich natáčali kamery. 

Často rozmýšľam, prečo ľudia v zábavnom priemysle zarábajú tak veľa, majú toľko pozornosti. Viac než napríklad takí záchranári, hasiči a pod. Myslím, že som na to prišla, aspoň z môjho pohľadu súhlasím. Zachraňovanie životov (i keď to niekedy bohužial nejde) je ušľachtilá práca. Teraz trochu odbočím, určite poznáte keď sa vás niekto pýta, čo je pre vás v živote najdôležitejšie. Odpovede väčšinou bývajú zdravie, láska, rodina, peniaze a pod. Ja som vždy dávala na prvé miesto lásku, pretože lepšie byť chorý s láskou ako zdravý bez nej. Teraz som pochopila, že som sa mýlila. Najdôležitejšie pre mňa je byť šťastný :) .. Niektorý totižto nepotrebujú lásku na to aby boli šťastní, veľa ich nie je, ale určite sú aj takí. To je podľa mňa aj zmysel života, aby sme ho prežili v šťastí. A zábavný priemysel nás robí šťastnými ! Po vojnách, ktoré ľudia zažili, sme sa naučili žiť za zvukov hudby a s večernými filmami. Je to niečo viac ako len film, pesnička, vystúpenie. Je to niečo, čo nás robí šťastnými, možno koníček. Veď viete si predstaviť život bez hudby ? Ja teda nie. Práve pre toto, je možno zábavný priemysel viac oceňovaný ako zdravotný (i keď si to možno ani neuvedomujeme), lebo aj keď sme chorí, tak čo robíme celé dni ? Pozeráme filmy alebo spíme. Je to proste také čarovné. Avšak to už odbieham úplne od témy. Späť k Oscarom.

 Na celé toto podujatie prišlo veľa celebrít či už nominovaných alebo nie. Boli to samé osobnosti, niektorý boli i nové tváre, ale i tak som ich veľa nepoznala, hoci filmy milujem, o mená sa však nejak extra nezaujímam. Prišli napríklad také tváre ako Oprah, Zendaya, Joch Hutcherson, Lupita Nyong´o, Jennifer Lopez, Rita Ora, Lady Gaga a mnohí iní. Všetci boli samozrejme nádherní.


Nejdem sem ani vypisovať, kto všetko vyhral, pretože kategórií bolo vážne veľa, ale tých hlavných mám povinnosť vám povedať.

Najlepší film - Birdman 
Osobne som si myslela, že to vyhrá Boyhood (Chlapčenstvo), ale i toto môže byť.


Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe - Eddie Redmayne (z filmu Teória všetkého)
Podľa mňa mal Eddie aj najroztomilejší príhovor, a aj som tipovala, že to vyhrá on. Je hrozne roztomilý ! ♥


Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe - Julianne Moore (z filmu Still Alice)
Ďalšia, ktorej som to neskutočne priala a držala jej palce. Mala tiež krásny príhovor.

"Ďakujem veľmi pekne. Čítala som článok, kde sa písalo, že získať Oscara môže viesť k tomu, že človek bude žiť o päť rokov dlhšie. Ak je to tak, tak ďakujem Akadémii, keďže som staršia od manžela. Je mi cťou, že som mohla kráčať po tejto ceste s ostatnými nominovanými. Ďakujem rodine, rodičom, sestre Valery, mame a otcovi, ktorí mi povedali, že sa môžem stať tým, čím chcem, ak budem študovať. Chcem poďakovať tvorcom filmu a kolegom. Som veľmi šťastná a nadšená z toho, že sa nám podarilo vrhnúť svetlo na ľudí s Alzheimerovou chorobou, pretože sú to ľudia, ktorí častokrát stoja na okraji spoločnosti. V neposlednom rade ďakujem môjmu manželovi a deťom. Ďakujem, že mi vytvárate domov"


Najlepší mužský výkon vo vedľajšej úlohe - J.K. Simmons (z filmu Whiplash)

Najlepší ženský výkon vo vedľajšej úlohe - Patricia Arquette (z filmu Chlapčenstvo)

Najlepšia filmová pieseň - Glory (z filmu Selma)
Mnohí sa pri nej rozplakali a táto pieseň zaslúžene získala Oscara i standing ovation.


Viac vám tu nejdem písať. Ak si chcete pozrieť i ostatné vyhodnocovanie a priebeh celého programu, tak - TU :) Ja som to pozerala na tv Doma, kde to aj prekladali. Hoci preklad bol nič moc, dalo sa to pozerať a ja som mala istým spôsobom zážitok, pretože toto bolo aj prvé udeľovanie Oscarov, na ktoré som sa dívala. Budúci rok sa budem určite zas. Najlepšie na tom bolo to, že keď sa to skončilo, rovno som sa obliekla a išla do školy. No teraz by som tu aj ja chcela určiť najlepších v pár kategóriach. Nejakých som už určila - napr. najlepšia pesnička, najroztomilejší príhovor ..

Najlepšie oblečené ženy

Celé toto moje oceňovanie jednoznačne vyhrala Jennifer Lopez so šatami od Elieho Saaba. Boli tak akurát slávnostné. Ani nie moc jednoduché, ani nie moc prečačkané. A neskutočne sa jej hodili.♥




Lupita - opäť okúzľujúca - mala šaty od Calvina Kleina. Celé sa skladali z perál (len na sukni ich mala niečo cez 6000. Dievča má jednoznačne vkus. ♥

Ak si chcete pozrieť aj iné róby stačí naťukať do google - Oscars 2015 red carpet alebo kliknúť sem.


Najhoršie šaty
Túto herečku mám vcelku rada a nič proti nej, ale jej šaty ani osobitne, ani na nej sa mi nepáčia. Sú od Luisa Vuittona.

Najlepšia fotka z červeného koberca
Myslím, že k tejto fotke ani popis netreba. Roztomilé sú ♥

Najlepšie vystúpenie
Tak toto mala sto percentne Lady Gaga. Viem, že spieva dobre, ale jej pesničky ma moc nenadchýňajú a hoci som Smiler forever, Gagine vystúpenie bolo neskutočné ! Oplatí sa pozrieť ! Sama som nevládala zatvoriť ústa.


Našla som ešte zaujímavý obrázok šiat, výherkíň najlepšia herečka v hlavnej úlohe. I keď neviem, či ho bude dobre vidieť dám vám ho sem a vy si ho v kľude pozrite, pretože je toho dosť.


A myslím, že s týmto sa s vami lúčim. Ešte by som chcela dodať, že som sa rozhodla raz vyhrať Oscara, takže odteraz pozerajte každý rok, aby ste ma tam videli, keby náhodou ♥
Na záver ešte pieseň, ktorá bola spievaná i na Oscaroch. 


Čo si myslíte o Oscaroch ? 
Dívali ste sa ? 
Koho ste tipovali do výherných pozícií ? 
Ktorá hviezda sa vám zdala na Oscaroch najlepšie oblečená ? 
Aký typ/farba šiat sa vyskytujú najviac po minulé roky ?
 
Dobrú noc všetkým a ďakujem za prečítanie :) 

With love
AA

6 komentárov:

  1. Ten posledný obrázok je naj :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super článok :) Konečne nejaký súvislý, čo sa týka Oscarov. :) To Gagino vystúpenie... Jedna z najlepších pesničiek, ktoré som ju počula spievať :) Aspoň nemala na sebe kostým z mäsa.

    http://zoniaworld.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :)) Tiež si myslím, že bola úžasná, vôbec som to od nej nečakala :)
      -AA ♥

      Odstrániť
  3. Naozaj super článok 😊 tiež sa mi najviac páčili Jenniferine šaty 👌 😊

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :)) Našla som niekoho, kto má rovnaký vkus :3
      -AA

      Odstrániť