piatok 16. januára 2015

Odpovede iných na otázku ohľadom módy - z blogu CzechIvy ♥



Ahoj!Čau!Nazdar! -te 

Keďže som dnes mala "no idea" na článok rozhodla som sa, že vám sem dám odpovede od rôznych blogeriek na jednu otázku týkajúcu sa módy.

Keďže ja som toľko rozhovorov ešte nerobila, všetko sú to úryvky z rozhovorov z blogu mojej (dúfam) dobrej kamarátky CzechIvy :) Dúfam, že vám to nebude vadiť. Link na jej blog nižšie.

http://czechivy.blogspot.com/search/label/Interviews


Je zaujímavé, že niektoré majú rovnaký názor, niektoré odlišný a niektoré otázku pochopili úplne inak ako ja, alebo nejaká iná "obeť interview". Tá rôznorodosť na ľuďoch sa mi páči, prejavuje sa dosť aj v móde, preto má každý iný štýl, teda až na ľudí typu "jéj figurína má nové oblečenie idem si kúpiť presne to isté, lebo ona je môj vzor". Ale musím povedať, že milujem, keď je niekto na ulici zaujímavo, inak oblečený a neznášam svoju vlastnosť civieť na daného dobreže nie s otvorenou hubou. 

No to sa už moc zamýšľam. Možno sa vám tie odpovede ani nebude chcieť čítať, ale sú krátke preto vám to zaberie iba chvíľku, takže sa v kľude na ne pozrite. :)

Otázka znie nasledovne:
Co bys vzkázala lidem, kteří se nezajímají o módu a považují to vše za malichernost?

Blogerka Ivy na ňu odpovedala takto:
"Vaše věc, ale před módou neutečete, ta je stále s Vámi, leda byste se stali nudisty."

Simona
"Asi ani nič. Je to ich názor a ja im ho neberiem. Každý sa zaujíma o niečo iné. Mňa napríklad vôbec nezaujíma politika."

Zuzka
"Pripomenula by som im staré príslovie „Šaty robia člověka“. Je to totiž to pravda! Akokoľvek povrchne môže móda pôsobiť, v konečnom dôsledku je to práve váš výzor a oblečenie, čo robí ten povestný prvý dojem. Ak si nedáte záležať na tom ako vyzeráte, ak sa o seba nestaráte a ak vám je ukradnuté čo máte na sebe, potom sa nemôžete čudovať, že urobíte zlý dojem. Veď predsa ak vám nezáleži na sebe samých, ako by vám mohlo záležať na vašom okolí?! Samozrejme netvrdím, že musíte mať každý nový kúsok sezóny vo svojom šatníku, to určite nie. Lepšie je nájsť to, čo vám skutočne pristane a držať sa toho. Sama stále hľadám to pravé orechové pre mňa, je to dlhá cesta, ale nakoniec zistíte, že to za to stojí. "

Niky
"Každý má v životě jiné priority a nevidím důvod, proč by každý měl propadnout modé. Třeba taky nerozumím autům a snad ani nechci (smích)."
 
Jane
"Bavte se módou kvůli sobě, probuďte své Já zajímavými kousky oblečení."

Romča
"Je to ich názor a ja im ho neberiem. Ja som ten istý prípad. Nech každý robí to, čo ho naozaj baví."

Debbie C
"Móda není k ničemu. A kecy typu: „Móda mě nezajímá.“, jsou naprosté hovadiny. Ať dotyčný chce nebo ne, tak stejně se časem módě podrobí. Móda byla, je a bude."

Minako
"Popravdě bych jim vzkázala to, že se mýlí a že ať se nebojí a experimentují s módou a najdou si ten svůj osobitý styl a ať do svého outfitu vloží kus sebe, protože vypadat jako figuríny z obchodu není hezké a i kdyby si měli vzít jen barevný doplněk, i to je pokrok."

Jana
"I když tvrdí že je nezajímá, tak už jenom tím, že třeba komentují, dle nich další „nesmyslné“ výmysly návrhářů, se o ni sami tak trochu zajímají. Takže si možná rozmyslete, zda je vhodné říkat že Vás nezajímá!"

Adelle
"Tak móda k něčemu už bude, když existuje. Jestli je nezajímá, to je jejich problém. Ať si jde každý podle toho, jak chce."

Taychi
"Pokud se nezajímáte o módu, nevadí. Nemusíte nutně vědět, co je in. Hlavní je, že se v oblečení cítíte dobře. Oblečení by mělo svým způsobem vystihovat jeho nositele, takže pokud letí neonové barvy a vy jste introverti, kteří na sebe neradi upozorňují, nemusíte je nosit. Vždyť můžete vyjádřit svůj charakter, to není tak špatné ne? Toť rada od někoho, koho móda tolik nepřitahuje."

Eliza
"Do čeho se teda oblékají? Řekla bych, že i když někdo nekupuje kvanta módních časopisů, měl by se občas zajímat o to, co si bere na sebe. Ne se nutně řídit oblečením modelek na plakátech, ale vzít si příklad či tip, co by se hodilo si koupit. Nakonec jsme to my, kdo se svým oblečením prezentuje, tak proč by měl mít kdokoliv tak zarytý odpor k módě? Podle mě to říkají hlavně ti, kdo nenašli svůj vlastní styl, nebo kdo ho spíše hledat ani nechtějí."

Monn
"Tvrdí se, že podle módy se nemá soudit, ale s tím já z jedné strany nesouhlasím. Přeci jenom, víc se nám bude zamlouvat člověk, který je slušně oblečený než člověk, který je ošumtělí nebo v oblečení, které je jako z minulého století. Nemáme se sice řídit názory ostatních, ale ona ta kritika i v módě někdy není na škodu. Podle mě je móda v společnosti důležitou součástí."



Tak toto bol dnešný kratší článok, ale dúfam, že sa vám páčil aj taký :). Ja idem pozerať Harryho Pottera (♥) a ak aj vy tak vám prajem aby ste si ho užili a ak idete pozerať niečo iné tak si užite aj to. Cmuuuk ♥


With love
AA

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára