sobota 28. septembra 2013

Čokoláda

Teraz neviem či je lepšia chutnučká mliečna čokoláda ♥


alebo film Čokoláda ♥


                                                                       Stačí ochutnať iba raz ...

ČOKOLÁDA je magický, romantický a víťazný komediálne ladený príbeh o veľmi tradičnom mestečku a žene, ktorá našla recept ako ho zmeniť jediným ochutnaním. Je to rozprávanie o pokušení, treste a oslobodzujúcej moci ľudských zmyslov. Pokojnú hladinu mestečka rozbúria vášne a strachy vyvolané otvorením tajomného obchodu s čokoládou.

Všetko sa začína v malebnom malomestskom prostredí južného Francúzska, kde sa posledných sto rokov takmer nič nezmenilo. Jedného dňa začne fúkať severný vietor a do zdanlivo pokojných ulíc priveje putujúcu cudzinku Vianne Rocher s dcérou Anouk.

Vianne si prenajme prázdny, zaprášený obchod a pretvorí ho na útulné miesto plné neodolatelnej čokolády, ktorá zobudí skryté chúťky obyvateľov konzervatívneho mestečka. Spočiatku nedôverčiví k nezávislej slobodnej matke, ktorá nejaví záujem o náboženský život sa pomaly osmeľujú vojsť do obchodu s tajomnými mayskými dekoráciami a Vianne si vďaka svojej čarovnej schopnosti uhádnuť tajné túžby jednotlivcov a uspokojiť ich tou správnou čokoládovou cukrovinkou postupne buduje reputáciu

Spolu s tým však získava aj nepriateľov, v čele ktorých je nanešťastie sám starosta Comte de Reynaud. Ten je presvedčený, že Viannina prepychová čokoláda podkope ich prísne morálne zásady a spôsobí skazu idylického mestečka. Všetko naberie rýchly spád príchodom írskych tulákov, najmä keď medzi jedným z nich a Vianne preskočí akási iskra ....

Hoci Vianne svojim príchodom mení životy mnohých obyvateľov mestečka, napríklad voľnomyšlienkárskej stareny Armande a jej odcudzenej dcéry Caroline alebo utrápenej Josephine a jej brutálneho manžela Sergea, sama nakoniec prechádza veľkou premenou, keď spoznáva, že láska znamená niekedy jednoducho neodísť. 


                                                                                                 ♥ ♥ ♥

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára