piatok 6. marca 2015

Instagram



Ahojte :)

Po dlhšom uvažovaní nad témou na článok ma napadlo písať o jednej z mojich obľúbených appiek - Instagram-e. V nasledujúcej dobre chystám viac článkov (vlastne len dva) v tomto duchu. Dnes by som vám chcela povedať, čo si o instagrame myslím, možno niečo z jeho histórie. :)

Začala by som asi mojim názorom. Čo si myslím o Instagrame ?

Na to existuje jednoduchá odpoveď. Doslova a do písmena ho milujem. Keď som si kupovala nový mobil chcela som ho hlavne preto, aby som si mohla nainštalovať Instagram. Je to taká moja záľuba. Rada fotím všetko okolo a rada sa s tým podelím s ľuďmi okolo. Myslím, že každý mal/má obdobie, kedy miluje pekné fotky/obrázky. Instagram slúži možno na to, aby sme ukázali niečo zo svojho života, podelili sa o zážitky, o vydarené fotky vďaka, ktorým nás zaplavuje pocit hrdosti a za každé ♥ sme plní eufórie. 

Neviem ako vy, ale ja na Instagram dávam fotky, ktoré sú pekné, ale nie tak aby sa dostali na facebook. Alebo inak. Na Instagram hodím hocčo - jedlo, oblečenie, fotky z kabínky, selfie, fotky z výletov. Na Facebook avšak len nejaké z tých naj a väčšinou sú to moje fotky alebo s kamarátkami.

Milujem túto appku hlavne v období, keď mám pocit, že všetko je na nič, že život mám na nič... Vtedy si prezerám jednu po druhej, tieto fotky a zisťujem, že ja mám vlastne úžasný život! Jedno chutné jedlo tu, druhé tam; jeden úžasný zážitok tu, druhý o pár fotiek ďalej. Je to taká galéria môjho života.


Ale dosť už o mne. Možno by vás zaujímalo, kto ho vytvoril.

Opäť jednoduchá odpoveď (až tak jednoduchá zase nie je, ale wikipedie to istia). Boli to Kevin Systrom a Mike Krieger. Netuším však kto to je, ale myslím, že ani vás to zaujímať nebude. Pri najhoršom si to vygooglite. :3


Možno by vás zaujímalo aj niečo viac z jeho histórie. Napríklad jeho vylepšenia. Ak vás to však nezaujíma jednoducho túto pasáž preskočte. :)

2010 - Instagram sa objavil v obchode App Store spoločnosti Apple.
2011 - Bola uvoľnená verzia 2.0 . Toto vylepšenie prinieslo zmeny ako napríklad -  živé náhľady filtrov, okamžitá úprava fotiek, ukladanie fotografií vo vysokom rozlíšení, nová ikonka aplikácie...
2012 - Instagram sa objavil v obchode Google Play spoločnosti Google.
2013 - Instagram má už verziu 5.0 a pridal funkciu Instagram Direct, čo je možnosť zdieľania fotografií iba medzi určenými používateľmi, alebo skupinami. Takto Insta reagoval na stúpajúcu popularitu appky Snapchat.
2014 - Instagram opäť zmenil verziu na 5.1.


A na záver vám prinášam ešte pár faktov. Tie predsa zaujmú vždy :)
  • Krajiny s najväčším počtom užívateľov sú - USA, Brazília, Japonsko
  • 57 miliónov fotiek majú hashtag #selfie
  • Najviac zatagované mesto je New York
  • Aktuálne je najpopulárnejší filter na Instagrame - No Filter
  • Justin Bieber je najviac followovaná osoba na Instagrame
  • Len v roku 2014 bolo nahratých 16biliónov fotiek na Instagram
  • 70% "majiteľov" tejto appky si ju kontrolujú aspoň raz denne
  • Najviac folowovaná značka je Nike
  • 83% zo všetkých fotiek má hashtag
  • Najpopulárnejšie hashtagy sú - #love, #beautiful, #cute a #me


To by bolo na dnes asi všetko. Dúfam, že sa vám článok páčil a možno ste sa dozvedeli i niečo nové. Nesmiem zabudnúť na pesničku na záver, ktorú som hľadala špeciálne pre tento článok. Je pekná (netuším o čom je, ale v názve má Instagram).



Môj profil na instagrame - @9aduska95

Čo si myslíte vy o Instagrame?


With love
AA

8 komentárov:

  1. Já instagram mám docela ráda, ráda na něj chodím, protože spolužáci hodně fotky přidávají. I já osobně jednou za čas nějkou tu fotku přidát, dokonce častěji než nějaký status na facebooku. Podle ě jde o dobrou applikaci, která by neměla chybět v iOS ani v Androidech. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já jsem na instagramu úplně závislá. Jsem na něm vlastně pořád :'DD :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne aj ja ! :'D :3 Aký je tvoj instagram??
      -AA

      Odstrániť
  3. Ja Instagram milujem! :D Som na ňom skoro stále :D Je to pre mňa spôsob ako sa s ľuďmi podeliť o môj život, zažitky, fotky a tak :)
    janesworldblog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne presne :)) Súhlasím :) Ďakujem za komentár :3
      -AA

      Odstrániť
  4. Instagram jsem měla kdysi, nyní už ho nemám, ale ráda se kouknu občas na stránky přátel :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mám pocit, že jsem poslední člověk, který Instagram nemá :D A ani se nechystám si ho zakládat. Už takhle na sociálních sítích trávím až moc času.

    OdpovedaťOdstrániť