piatok 4. júla 2014

Rasizmus, šikana a iné nezmyselné veci

Ahojte ľudkovia :)

Dnes som sa rozhodla pre trochu iný článok aké tu boli doteraz. Týka sa to hlavne rasizmu,šikany a posmeškov z ľudí s inou sexuálnou orientáciou. Vážne som proti takýmto veciam a je mi z ľudí rasisitov a podobných do plaču...





Rasizmus

Vážne nikdy nepochopím,čo majú niektorý ľudia proti čiernym alebo číňanom. Záleží od farby pleti ? Vážne ? A ako to mení  hodnotu ľudí ? 

Ak som sa za ten krátky čas, čo som na svete niečo dozvedela či už z kníh alebo z každodennného života, tak je to to, že nemáme súdiť ľudí podľa obalu, zovňajšku. Nemôžem povedať, že som to nikdy nerobila. Každý súdi podľa zovňajšku, ale naučila som sa, že aj keď je človek tučný, škaredý, číňan alebo černoch je v ňom niečo dobré a možno sa ti zapáči. 

Neviem, čo majú rasisti za lubom. Napĺňa ich to keď urážajú čiernych alebo číňanov? Teraz narážam na bielu rasu, neviem či aj pri iných sú rasisti alebo sme taký šikovný iba my. 

Osobne tiež nemám moc v láske mongoloidnú rasu, ale nič proti nim nemám, nič im nevyčítam, nenadávam a myslím, že môžu byť v pohode aj keď nijakého nepoznám. Áno je ich veľa, ale my to berieme ako príliš veľké rozmnožovanie a nie ako lásku k deťom a túžbu posielať seba samého ďalej prostredníctvom detí. Sú dožlta a majú šikmé oči. Ja som snedá a mám malé oči. No a teraz ma poďte súdiť.

Musím avšak povedať, že černochov a černošky mám rada. Keď oni sú takí zlatí. Nesmierne krásne vlasy u žien, nesmierne biele zuby u mužov a krásna hnedá pokožka. Čo proti nim preboha máte ?!

Ak sa nájde nejaký "nebiely" rasista aj my biela rasa sme len ľudia a platí v podstate to hore :)

Miláčikovia. Ani vás rasisti nechcem odsudzovať, tiež ste len ľudia a máte názory. Ako každý iný. Mali by ste si však pripomenúť, že každý sme si rovnocenný (!) a každý máme právo na plnohodnotný život.

A len tak pre informáciu cigáni/rómovia nie sú rasa. pokiaľ viem ,keby sa tu našiel mudrlant, ktorý tvrdí,že je rasista proti cigáňom.


Šikana 

Nepochopím ako niektorý rodičia môžu vychovať dieťa, ktoré šikanuje. 
Nepochopím, kde si je to dieťa isté, že má právomoc zničiť detstvo inému.
Nepochopím podľa čoho si vyberajú "obete" , ale preč s úvodzovkami.. pri šikane sú to jasné obete!
  
Vysvetlí mi niekto načo je to dobré a kde nechalo dieťa rozum ? Och bože šikana je taká hrozná vec! Ani neviem, či to mám volať šikana alebo ničenie detstva. Oboje sú dosť výstižné. Tak ako veľa celebrít tak i veľa detí, či už na slovensku alebo inde bolo šikanovaných. Verte mi, že to je vážne hrozný pocit a poznačí vás to dokonca života. Pýtate sa ako to viem ? Jednu dobu šikanovali aj mňa a dosť dlho bola šikanovaná aj moja najlepšia kamarátka.  

Dieťa, ktoré je šikanované je väčšinou nejaké "zavadzajúce". Na príklad škaredé, tučné, chudé, pehaté, ušaté, inej rasy, múdre, hlúpe, chudobné a pod. Veď to poznáte. Deti majú tak zaostalý rozum, že nerozoznajú takú vec, že ten, čo sa im nepáči za to aký je na príklad nemôže. Veď kto môže za to, že sa niekto narodil s pehami, ryšavými vlasmi, veľkými ušami, kto môže za to, že rodičia nemajú dosť peňazí ? Určite nie to dieťa preboha ! A aj keby mohlo šikanou to nezmení! Vidno, že ľudia pod 18 alias deti ešte nemajú dostatok rozumu.

Tí, čo šikanujú by si mali uvedomiť, že nie všetci sú psychicky silný. U takých stačí pár "postrašení" a môže sa uzavrieť, začať poškodzovať, prestať jesť a dokonca spáchať samovraždu. Stojí to za to ?

Nemám ani chuť o tomto písať ! Mám tu len jednoduché odkazy.

Niekto kto je šikanovaný: Povedz to rodičom, kamarátovi, hocikomu ! Viem, že máš strach, ale keď to povieš všetko bude fajn :) 

Niekto kto šikanuje: Prečítaj si všetko vyššie, prestaň s tou nechutnosťou proti ľudskosti a nikdy sa mi nedostaň do rúk !

Posmešky z ľudí s inou sexuálnou orientáciou 

Šikana, rasizmus je zlý, ale na toto som "alergická" najviac.

Ako šľahnutá pobertiačka, ktorá som teraz, som pozerala na facebooku priznania tínedžerov. Raz som tam našla priznanie niekoho, že je gay a komentáre pod tým ma rozplakali. Všetky boli typu: grcám z teba, nezaslúžiš si žiť a pod. A poviete mi prečo ? Veď sme ľudia. Všetci do jedného. Ani chlap, ktorý ľúbi chlapa, ani žena, ktorá ľúbi ženu nie je mimozemský tvor alebo čo. Nechajme každého vyjadriť si názor. Nechápem, čo je na tom zlé. A tí ktorí sú proti ľuďom homosexuálom, predstavte si, že by sa ostatní smiali, že vy ste hetero. Čo na to poviete ? Páčilo by sa vám to ?!

Pochopte, že všetci sme akí sme. Takýto ľudia nie sú žiadne nepodarky, ale ľudia ktorý prekabátili prírodu :) . Máme sa im teraz vysmievať kvôli pocitom ? 

Odkaz pre ostatných, ktorý sú proti : Nechajte ich na pokoji ! Nepáči sa vám ? Odsťahujte sa, ignorujte, všetko len sa nenavážajte !



Ľudia :) Sme len ľudia, všetci z jedného cesta. Každý originál a každý svojím spôsobom krásny. Zapamätajte si pár vecí. Nikto nie je taký ako ty. Neboj sa prejaviť si svoj názor. Ži a nechaj žiť.

Na záver tu mám pre vás ešte jednu pesničku, ktorá mi ide až do srdca a milujem ju. Všetko vystihuje, tak si ju pustite a zamyslite sa :) 



Ozaj a aký máte na toto názor vy ? :)


♥ ♥ ♥
 

6 komentárov:

  1. Kolikpak Vám, drahá autorko, je? Smím-li se ptát? Není dobré pouštět se do témat, o kterých nemáme rozhled a raději než blekotavý článek, bych uvítala něco s jasnou formou a názorem, za kterým si budu stát. A stát a stát a stát. Když podávám svůj názor, nemůžu si nechávat otevřená zadní vrátka "co kdyby náhodou". Je to jako s Bohem. Buď podle Vás existuje, nebo ne. Řeknete "ne, ale kdyby existoval...bla bla bla". Svůj názor by jste měla obhájit a měla by jste si jím být jistá, když ho interpretujete do článku. "Nemám je moc v lásce, ale..." What? Jaké ale? Tečka. Pak ale kritizujete sama sebe. To se do článku nehodí, dám tam ale. Smutné. Další co si nemyslím, že by se mělo vyskytoval je urážení nějaké skupiny lidí. Sama píšete o slušnosti a vnitřní kráse a přitom se hloupě a nevyzrále pouštíte do rodičů agresorů. Předně by jste, mimochodem, měla mít o tématu nějaké informace. Třeba takové, že šikana se nevyskytuje jen u dětí, jaképak zkažené dětství u člověka, který si zažije šikanu třeba až na pracovišti? Mám toho na jazyku ještě spoustu, ale nejsem si jistá, že za to takový článek stojí. Nic ve zlém. Shrnutě řečeno si myslím, že by ses měla zaměřit na jednoduší témata, ale i o těch si něco najít, nějaké informace, ověřit si pojmy a ujasnit si svůj názor. Přeji hezké prázdniny!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môžno to nie je dobré, súhlasím. Avšak aj človek, ktorý sa mi nejakým spôsobom nepáči, môže byť dobrý a krásny vo vnútri, lenže ja môžem povedať iba môže keďže žiadneho nepoznám :) A pisala som o šikane skôr na školách keďže sama ešte na školu chodím :) A ja tých rodičov neodsudzujem len nepochopím ako sa k tomu dostane, že dieťa začne šikanovať. Môže to byt niečo vo výchove možno nemusí :) .. Avšak Ďakujem za komentár :) Aj takéto komentáre ma v písaní učia a posúvajú vpred :)

      Odstrániť
  2. Zakousla jsi se do palčivé otázky... Smekám, málo kdo si troufne =) ... Rasizmus, šikana, odsuzování za rozdílnost... To vše je zlo... Ale lidem se nedivím, jsme tak většinou už nastavení a vychovaní =/ ... A ne každý se dokáže překonat a být otevřený =) Smekám ještě jednou ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak sme tak vychovaní resp. nastavení mali by sme pochopiť, že všetci sme len ľudia a nikto si nezaslúži aby im nejakým spôsobom nadávali. A s tou otvorenosťou myslíte tých, čo hovoria zle veci alebo tých čo "zlé" veci robia ? :) Ďakujem za komentár :)

      Odstrániť
  3. Je to odveci,ale akú máš presnú značku mobilu ? :D
    inak krásny blog ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to trochu odveci, ale Samsung galaxy s 3 a Ďakujem :)

      Odstrániť