nedeľa 20. septembra 2015

NATO days 2015 | Event



Ahojte! :)

Je toho toľko, čo by som chcela napísať do samostatných článkov... škoda, že nedokážem udržať na uzde svoju lenivosť. No dnes konečne prichádzam s článkom o mojom včerajšom dni, kedy som navštívila Ostravu za účelom návštevy letiska, na ktorom prebiehali ´dny Nato´. Boli ste tam? Počuli ste už o tom? Každopádne čítajte ďalej :)  



Veľa bloggeriek, ktoré píšu o nejakej udalosti, na ktorej sa zúčastnili, píšu tak, že ja viem, ako sa volalo to na čom boli, ako sa im tam páčilo, ale ani za nič nikde neviem nájsť, čo to je. Preto začnem od úplného začiatku.

NATO days je dvojdňové podujatie konajúce sa v Ostrave, kde hrajú hlavnú úlohu bezpečnostné sily, ako lietadlá, polícia, armáda atď. Ako povedala ich oficiálna stránka je to "najväčšia bezpečnostná prehliadka v Európe" a tradíciu si začala písať už v roku 2001. Doprava, parkovanie, jedlo, areál, objekty na údiv aj na peknú podívanú sú zaobstarané + vstupné je zadarmo, čo je veľká výhoda. V deň, kedy sme tam bolo odhadom asi 100 000 ľudí.


Rada by som teraz bližšie rozpitvala, čo sa myslí pod pojmom bezpečnostné sily. Hneď zo začiatku (v skutočnosti to bol koniec, ale autobusy z Ostravy nás vysadili tam) sme mohli vidieť výstavu vojenských lietadiel a vrtuľníkov. Keď sme prešli kúsok ďalej po celej pravej strane sa rozprestierali najrozličnejšie stánky s občerstvením (až by som povedala, že je to festival jedla a lietadlá sú len doplnkom). Na ľavej strane bol priestor pre tanky, policajné autá (ktoré tam napríklad driftovali) a neviem ešte pre čo všetko.. Nesmeli chýbať stánky so suvenírmi, nejaké tie autá značky Škoda, tanky a technika armády na pozretie, simulátory (napr. lietadla alebo pádu auta), vystúpenie policajných psov a samozrejme trávnaté plochy, na ktoré ste sa s kľudom mohli usalašiť s papaním a pozerať na show lietadiel vo vzduchu.


Ako som počula veľa vecí oproti minulému roku pridali, ale aj tak to ešte nebolo ono. Uvedomujem si, že to bol obrovský areál, ale aj tak mi tam chýbala hudba a reproduktory. To bolo asi to hlavné, čo tam chýbalo. Hoci letecká show bola podľa slov mojej rodiny slabá a na Sliači bola lepšia, mne sa aj tak páčila a čo tam niektoré lietadla dorobili, to ste už len otvárali ústa. Niečo som aj fotila a hoci moje zábery lietadiel nie sú nič moc, pridám vám ich sem, nech sa pozriete aj vy. Kvalite síce nie je bohviečo, ale hádam, keď sa zahľadíte, niečo zbadáte :D. Niekedy to vyzeralo, akoby daná stíhačka padala a mne už stískalo ritku, pretože som myslela na najhoršie.


Každopádne aj bez hudby a v tlačenici to bol prvotriedne krásny deň a moc som si ho užila a možno aj vďaka tomu, že som sa okrem lietadiel mohla kochať peknými pilotmi :P .. Osobne ja také mierumilovné stvorenie nie som nejaký veľký nadšenec do vojenskej techniky, ale aj tak to tam každému vrelo odporúčam :) Ak si chcete pozrieť viac obrázkov a máte instagram, tak pod ´heštegom´ #natodays2015 je ich neúrekom.

Ku koncu by som ako rada sa tak nazývam fashion bloger povedala jednoduchú vetu - Na sebe som mala pohodlné biele Adidas tričko, rifle a botasky. Hmm.. ako sa tak dívam na to zhrnutie oblečenia, niečo zo mňa predsa len bude..... S úsmevom sa lúčim ja, ahojte pri ďalšom hádam skorom článku :)


Čo poviete na toto podujatie?
Boli ste tam už? Páčilo sa vám tam?


With love
AA

2 komentáre:

  1. tam jsem nebyla.. super fotky a tu písničku miluju :)
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak sa oplat8 pozrieť, resp. ak ťa to nebaví Ostrava samotná je krásne mesto :) Ďakujem a ja tiež :3
    -AA

    OdpovedaťOdstrániť