pondelok 29. júna 2015

O meninách, o knihe, o streetballe, o mačiatkach a o inom | Diary



Je minulý štvrtok večer, pípne mi správa na facebooku od človeka, ktorého poznám len z rozprávania. Čítam nejaké žvásty o výške a atletickej postave, až to dospeje k otázke - Nejdeš s nami v sobotu na turnaj v streetballe? Takto znela v skutočnosti, ale v mojej hlave to znelo asi takto - Nejdeš si v sobotu zahrať šport, ktorý si v živote s pravidlami nehrala s peknými chalanmi, ktorých poriadne nepoznáš, a pred ktorými sa na 100% strápniš? .. Každý normálny človek by povedal nie, ale keďže ja som ja, už po polhodinke presviedčania som bola odhodlaná, že idem. Veď bude sranda.
*
Na druhý deň som mala meniny. V škole to bolo perfektné, pretože som si akurát s priateľmi zahrala Monopoly pri čokoláde, ktorú som dostala a o pol desiatej nás už pustili, lebo sme išli "na zmrzlinu". O dvanástej sedím doma, dívam sa na telku (moja obľúbená činnosť keď prídem zo školy a nikto nie je doma). Postupne čas ujde a zrazu je pol štvrtej a už spomínaní chlapci "poď-sa-pred-nami-strápniť" ma volajú do mesta, ísť trénovať na sobotu. Hovorím si, že mi nič iné neostáva a pripravujem sa na odchod autobusu (obliekla som si roztrhané džíny aby som vyzerala akože kúl). Som v meste, stretávam sa s dvoma dotyčnými, ideme na ihrisko medzi bytovkami (je na ňom naozaj pekne) a nejako sa mi snažia do hlavy vpratať všetky základné veci. Nejako to docielime a lúčia sa so mnou so slovami, že mi to ide a že sa uvidíme zajtra. Domov idem s mamou, ocom a pizzou. Doma dostanem darčeky k meninám a medzi nimi aj Girl Online od vloggerky Zoe Sugg (už som ju prečítala doslova na jeden nádych, čakajte recenziu). Otvorila som si výbornú čokoládu Lindt (čakajte čoskoro nové Try new things). Som šťastná. Navyše vo všetkých štátoch USA je povolené manželstvo homosexuálov - som dvojnásobne šťastná! ♥
*
V sobotu sa zobudím už o trištvrte na päť a vydýchnem si, keď pozriem na hodiny a zistím, že ešte môžem v pohode spať. O siedmej sa už chystám, oblečiem sa (mama ma donúti dať si trojštvrťáky, ktoré z duše neznášam, tak si pod ne oblečiem kraťasy), nasadám do auta, berieme kamarátku a vyrážame do neďalekej dediny na turnaj. Keď tam dorazíme som dosť v strese, ale kým začneme hrať, všetko to opadne, veď YOLO. Idem na ihrisko, sme 4 proti 4. Bola som dosť mimo, v podstate som tam len pobehovala a oni hrali (potrebovali ma len do počtu), ale pár krát som im aj pomohla a nakoniec sme vyhrali! :) Následne mi však hneď zlomili srdiečko, lebo ma z neznámeho dôvodu vymenili. Trucovito som odišla, pár krát som sa z toho nervovo zrútila, ale správa, ktorá mi neskôr prišla (jediný zápas, ktorý vyhrali bol ten so mnou) mi náladu zvýšila o 100%. Tak im treba, to je tá karma. Potom sme ešte grilovali s rodinou. Vážne krásny deň.
*
Nedeľa ráno. Zobudím sa a mama na mňa hneď kričí, že máme mačiatka. Celá nadšená bežím dole do šatníka. Leží tam schovaná moja mačka Carrie a pri nej tri malé farebné chlpaté šuľky. Od radosti som celá bez seba a hneď ich musím of course fotiť. Celý deň sme tie stvoreníčka mali v obývačke a bavili sa s nimi. Ďalší krásny deň za mnou. Mohli ste si inak všimnúť, že som zmenila aj dizajn blogu. Chelo to už niečo nové a keďže ide leto, zvolila som niečo takéto, aké je to teraz. Dúfam, že sa vám to páči. 
*
Momentálne je Pondelok ráno (alebo skôr už obed). Som doma, pretože sme zo školy "išli do lesoparku". Sedím v obývačke v pyžamku pred telkou, notebook mám na kolenách, počúvam Biga Billa Broonzyho a píšem tento článok, pri ktorom si nie som istá o jeho postnutí, pretože sa moc nepodobá typom článkov, ktoré normálne píšem. Ak si toto však čítate, pravdepodobne som ho predsalen vydala a budem veľmi rada ak sa so mnou podelíte v komentároch o to, či sa vám tento typ článku páči, či sa vám páči dizajn blogu a ako ste prežili posledné dni, možno ešte ako by ste sa zachovali v mojej situácii s tým streetballom. Vopred ďakujem veľmi pekne za každý koment.
*
Práve ma napadlo, že niektorý, ktorý ešte chodia do školy ju už skončili v piatok a niektorí končia zajtra je tak? My sme z tých, čo dostanú zajtra priepustku (v podobe vysvedčenia) na najbližšie dva mesiace pokoja od učenia. Som prváčka a viem, že o dva dúfam, že teplé mesiace sa s mojimi spoločníkmi v boji opäť stretnem, neviem si však predstaviť, aké to majú tí, čo už končia štúdium... Ja na to nechcem ani len pomyslieť, moja jediná starosť je, čo na seba. Ako plánujete stráviť zajtrajší deň? Čo si oblečiete? Viem, že na dnes je tu trochu viac otázok, ale vážne ma to zaujíma :)

"Uvidíme" sa pri ďalšom príspevku, zatiaľ ahojte ♥


With love
AA

7 komentárov:

  1. ananásy everywhere, ale lajkujem ti to tu všetko, najmä kiks ?(dúfam) :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ty by si to tu mala milovať keďže som ťa menovala oficiálnou #ananásovoutrubkou tohto blogu :**
      -AA

      Odstrániť
  2. Musím povedať že tento článok je jeden z tvojích najlepších! Veľmi sa mi páči, určite rov takého články častejšie! Veľmi pútavo píšeš, mohla by si byť spisovateľka! :D Ten dizajn je taktiež super! No ja neviem či by som sa na ten streetball dala.. Asi by som nemala takú odvahu.. U mňa sa za posledné dni neudialo nič mimoriadne. Cez víkend bola menšia rodinná oslava a to je asi tak aj všetko :D aj nám zajtra končí škola, a ja si obliekam modré "skater" šaty a chcem si k nim obuť conversky ale neviem či neskončím u balerín :D
    lifestylebyLenka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani si nevieš predstaviť ako si ma teraz potešila :O Ďakujem moc <3 .. Raz som v jednom filme videla resp. počula, že stačí 20s odvahy a patrí ti svet. A je to pravda.. Pri veciach pri ktorých nie si odvážna so rátaj 20s počas, ktorých všetko smelo urobíš :3 . Myslím, že tie conversy by sa k tomu dokonalo hodili :))
      -AA

      Odstrániť
  3. Tento článek je opravdu úžasný :3 Když jsem četla o tom" zápase," tak mi to připadalo jako z nějaké knížky :D Opravdu skvělý typ článku :)

    http://girlonline001.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :33 No môj život je ako vystrihnutýz knihy.. Už to chce len hudbu do pozadia a bude ako z filmu :D
      -AA

      Odstrániť