piatok 25. apríla 2014

Roberto Cavalli


      Pravdivo a narovinu ? Práve som tohto návrhára objavila a zapáčil sa mi. Jasné meno Cavalli pozná skoro každý, výnimkou som nebola ani ja. Jeho mne povedomé meno ma upútalo a jeho kolekcia spring summer ma očarila. Niektoré kúsky nie sú naj, ale niektoré.. ústa dokorán. :O :)
       V tomto článku vám predstavím samotného návrhára + najlepšie kúsky kolekcie.




Spring - Summer 2014

Ready to wear 
Návrhár tu používal hlavne jemné farby, krásne vzory a ľahké oblečenie.
Celú kolekciu nájdete tu. A na youtube tu. 





 
 Menswear
Tu návrhár požíval prevažne farby ako : biela, čierna, modrá, fialová, strieborná.
Celú kolekciu nájdete tu.





Pre-fall
Výrazné motívy a sexi strihy, tak nám to zariadil Roberto..
Celú kolekciu nájdete tu.








Roberto Cavalli

Narodil sa 05. novembra 1940 vo Florencií, Taliansko. 

Pochádza z florentskej umeleckej rodiny. Mama bola krajčírkou a starý otec, Giuseppe Rossi, impresionisticky maliar. Dokáže vyzdvihnúť prostredníctvom svojich modelov sexappeal aj tam, kde by to človek ani nečakal. Dlhú dobu bol jeho talent zacláňaný slávou Versaceho, ale i napriek tomu dnes patrí k najžiarivejším osobnostiam svetovej módnej scény. 

Preslávili ho imitácie zvieracích vzorov leoparda, tigra či aligátora, používanie jasných farieb, zdobenie denimu flitrami, čipkou, výšivkami a glitrovou potlačou, ale aj rafinované ženské strihy, ktoré na prehliadkach žali obrovský úspech.

 Ozajstný začiatok jeho kariéry nastal v roku 1972, po medzinárodnom úspechu na módnej prehliadke. Navrhoval najmä veci, po ktorých mnohí ľudia túžili byť sexi a šokovať. Prvú kolekciu džínsovej módy uviedol až po mnohých megaúspešných kolekciách a to v roku 1994

Podľa všetkého, keby nebolo Roberta Cavalliho, tak rockové hviezdy by dodnes nosili úzke kožené nohavice a strapaté háro. V jeho modeloch sa objavili také hviezdy ako napríklad Madonna, Kate Moss a Naomi Camp­bell, svet ich nasledoval. Pridali sa Victoria a David Beckhamovci, dievčatá z Destiny´s Child, Beyoncé či Shakira. Najväčšie sexsymboly hudobného neba, ako Britney Spears, Christina Auguilera alebo Alicia Keys, sa vždy znova a znova obracajú práve na Cavalliho so zákazkami na šaty pre svoje klipy a koncertné turné.




♥ ♥ ♥

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára