utorok 19. augusta 2014

Homofóbia


Homofóbia - iracionálny strach, predsudky, averzia až nenávisť voči homosexuálne orientovaným ľuďom a veciam, ktoré s homosexualitou súvisia. Homofóbia často ústi do odmietavých postojov a diskriminačného správania sa voči LGBT ľuďom (lesby, gejovia, bi a trans).


  V tomto príspevku vám napíšem môj jednoduchý názor na homofóbiu. Kto nesúhlasí nech nesúhlasí, ja mám svoj názor, ktorý nezmením.

V prvom rade vám chcem napísať, že som si prechádzala pár článkov o homosexualite. Zaujímalo ma totiž, ako vzniká. Prečo sú homosexuáli homosexuáli. Prečítala som toho dosť, ale neviem prečo. Každý článok tvrdí niečo iné. V jednom je to vrodené, v druhom psychická choroba alebo dokonca zranenie. Neviem čomu veriť, ale podľa mňa pravda môže byť každé z toho. 

Nedávno som zistila, že môj dobrý kamarát je homofób. Poviem vám to na rovinu. Keď mi to povedal zastavila sa mi krv v žilách. Svoj názor si hájil, čo si cením, ale nechcem (!) sa obklopovať ľuďmi ako sú homofóbovia. Nikdy. 

Podľa mňa sú to obmedzení ľudia. Nechcem na nich hovoriť nič zlé, pretože potom by som ja na nich nadávala tak ako oni na homosexuálov a to nechcem. Toto si avšak nemôžem odpustiť.

Často hovoria, že homosexualita je proti prírode. Ale podľa mňa je proti prírode ich obmedzenosť, keďže ľudia majú byť inteligentný. Nevravím, že najinteligentnejší (nechcem nás nejako vyvyšovať), ale dosť na to aby sme pochopili, že sú to ľudia ako všetci, a že odlišnosť je krásna. Niektorý za to trebárs nemôžu. Majú celý život ukrývať, kto sú, len zo strachu ? Myslím, že si to nezaslúžia. Nikto.

Nevravím, že teraz by ich mal každý oslavovať. Týmto článkom, chcem len povedať, že homofóbovia nemajú právo ich osočovať, nadávať im a pod. Chcem aby každý človek natoľko rozumný aby mu bola homosexualita aspoň ukradnutá nepodporoval tých, ktorý ju nenávidia.

Možno niečo o homofóboch neviem a vy si myslíte, že toto píšem len tak ? Zanechajte mi hocičo, čo si o tom myslíte v komentári. Rada sa poučím, ale pochybujem, že niečo zmení môj názor. Ak si myslíte, že som mladá na písanie takéhoto niečoho, tak mi prepáčte, ale mám právo sa vyjadriť, čo si o tom myslím :) .Pripadá mi za potrebné postupne presviedčať nenávistných ľudí ku gay/lesba aby prestali nenávidieť a začali akceptovať. Nie každý musí byť podľa našich predstáv :) Život je omnoho krajší bez nenávisti :)


♥ ♥ ♥

8 komentárov:

  1. Nechápu, proč jsou někteří lidé homofobové.. dobře každý může mít svůj názor, nemusí se jim to líbit, ale proč to sakra řeší? (Nenávist vážně? Musí to být?) Vždyť i Homosexuálové jsou úplně normální a stejní lidé jako homofobové..
    (sabiney.blogspot.cz)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nemyslím si, že kdokoli na světě je moc mladý to řešit, pokud nad tím zvládne přemýšlet. :) Myslím, že máš rozhodně pravdu, vždycky ráda narazím na lidi s tímto názorem. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som veľmi rada za ľudí s takým názorom :) Ďakujem za komentár :)

      Odstrániť
  3. Nenávidím a neakceptujem a ani nebudem akceptovať homosexualitu medzi mužmi. Pri ženách mi to nejako extra nevadí ale pri mužoch to je maximálne hnusné a uchýlne. Aké by to bolo pre vás čo to akceptujete keď uvidíte vlastného syna ako si masturbuje pri gay porne? Ako ste to riešili ? Nechali by ste to tak a o pár rokov mi dovedie do domu priateľa? A budú chcieť u nás bývať alebo čo? Ako môže niekto akceptovať to čo si robia navzájom ? Mužský análny sex? To treba akceptovať? Niesom nejaký magor ktorému to neuveriteľne vadí a najradšej im robil fyzické trápenie ale proste nechcem aby som chodil po ulici a tam sa budú dvaja chlapi olizovať. Nech to aspoň neukazujú na verejnosti. Napísal by som môj celkový názor ale nemám na to čas a aj tak si to tu nikto nečíta. A.L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Gayov nie je tak veľa aby vám to neskutočne prekážalo.. No bože tak sa majú dvaja mužovia radi, je to síce neobyčajne, ale prehliadnuť sa to dá. A keď už je reč o synovi. Bol by gay a vám by to vadilo. Čo by ste urobili? Pokúsili sa ho meniť, donútili by ste ho mať priateľku? Ja som ešte dosť mladá na rozmýšľanie nad takými vecami, ale s istotou vám viem povedať, že by som mu nebránila. Proste by som ho nechala aby bol sám sebou. Lebo to je dôležité :)

      Odstrániť
  4. hmm, čo sa týka tvojho názoru na homofóbiu, súhlasím. vzájomný rešpekt je základom všetkého a každý z nás si zaslúži rešpekt už len preto, že je človek. to je jedna vec. druhá vec je, že homosexualita/bisexualita je podľa môjho názoru proti prírode, čo sa dá ľahko dokázať na fakte, že nový život môže vzniknúť len z MUŽSKEJ a ŽENSKEJ pohlavnej bunky, príroda je suverénna. nemýli sa, ani neustupuje. síce neviem, ako sa homosexuáli cítia.. ale fakt je taký, že keby sme všetci boli v partnerskom vzťahu s osobou rovnakého pohlavia, ľudstvo by skôr či neskôr vymrelo :P

    http://inspiredreamer.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno ale to sa nestane :) .. Hovorili mi .. keby toto urobil každý tak by sa stalo hento a tamto .. Ale prečo by to robil každý ?? Určite by to každý neurobil to je jasné :) .. musím uznať, je to trocha proti prírode, ale to nie je dôvod na urážanie, nenávisť a pod. :) Myslím, že každý tu má svoje miesto a musia byť aj iný ako len tí normálni a dokonalí heterosexuálovia ;) :) .. Ale inak ďakujem za komentár :)

      Odstrániť