utorok 21. apríla 2015

Neviditeľný ružový jednorožec a iné jednorožce ♥



Ahojdáá ♥

Myslím, že dnes mám pre vás vážne zaujímavý článok. Najskôr som len chcela pridať obrázky jednorožcov, ktorých som si v poslednej dobe doslova zamilovala (zvláštna úchylka). Na koniec avšak pridám ešte niečo, čo by vás ani mňa ani vo sne nenapadlo. Budem písať o náboženstve, ktoré sa volá Neviditeľný ružový jednorožec. Keď som to ja videla prvý krát, len som otvárala ústa, ale aj keď to znie neuveriteľne, toto náboženstvo naozaj existuje, tak čítajte ďalej a dozviete sa viac :)

Začnem teda tým náboženstvom. Nazýva sa Neviditeľný ružový jednorožec (NRJ) alebo Invisible pink unicorn. Prvá zmienka o ňom je z roku 1990. Ja sa vám teraz pokúsim opísať jeho pointu najlepšie ako budem vedieť a tak aby ste to pochopili.

Je to božstvo parodujúce teizmus (viera v nejakého boha). Charakterizujú ho dve protirečiace vlastnosti - neviditeľnosť a ružová farba. Vyznávači tohto náboženstva, ktorých je málo, poukazujú na fakt, že je veľmi zložité dokazovať existenciu javov za hranicou ľudského vnímania alebo na fakt, že nemáme žiadne dôkazy na to, aby sme verili v boha. Proste v neho veríme (veľký kresťania by povedali, že Ježiš Kristus je dôkaz, ale vážne. Kto ho kedy videl?) bez dôkazov. Myslím, že im ide o to, že keď môžeme veriť v napr. Boha, prečo nemôžeme v neviditeľného ružového jednorožca? Pravdepodobnosť existencie NRJ je asi taká, ako pravdepodobnosť existencie Boha. 

Na tričku: Neviditeľný ružový jednorožec. Ako tento, ale neviditeľný.

Toto náboženstvo sa rozoberalo najmä v diskusiách študentov. Skupina študentov niekedy v rokoch 1994-1995 vytvorili manifest (slávnostné verejné vyhlásenie), ktorý sa zaoberal týmto náboženstvom. Najznámejšia citácia z tohto manifestu:

" Neviditeľný ružový jednorožec je bytosť veľkej duchovnej sily. Vieme to pretože je schopný byť zároveň neviditeľný aj ružový. Rovnako ako všetky náboženstvá, aj viera v NRJ vychádza z logiky a viery. Veríme, že je ružová a zároveň si logicky uvedomujeme, že je neviditeľná, pretože ju nemôžeme vidieť." - Steve Eley (jeden zo študentov, ktorý vytvorili manifest)
V roku 2003 bol vytvorený znak pre ateizmus. Symbol bol navrhnutý z časti logicky a z časti príbehovo (alebo ako to napísať). Symbol Ø (prázdna množina) znamená ničotu a v tomto prípade znamená "žiadnu vieru" alebo "žiadny boh" (toto je tá logická časť). Jednorožec je odkaz na druh príbehu. Konkrétne NRJ.



Ak si chcete o tom prečítať viac stačí kliknúť na odkaz - Invisible Pink Unicorn , Náboženské svety, Wikipedie. Ak chcete vedieť o podstatne viac ako je obsiahnuté v tomto článku odporúčam stránku náboženské svety. Možno vás to zaujme a prejdete na stranu NRJ, kto vie?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Teraz by som rada prešla k tým obrázkom jednorožcov, k časti článku, ktorá vás asi až tak zaujímať nebude. Všetky väčšinou vtipné obrázky sú z We heart it a väčšina obsahuje anglický text, preto pridávam aj preklad, pretože nie každý je dobrý v angličtine. Jednorožci sú samozrejme bájne bytosti a mne prídu ako symbol možno jedinečnosti a unikátnosti.
 
Preklad: Byť človek je príliš komplikované. Je čas byť jednorožcom.
Preklad: Zdieľajte tento obrázok, pretože je to pizzový jednorožec.
Preklad: Čarovný jednorožec! Aká nádhera!

Preklad: * Nezadaný *zadaný *som jednorožec a nechodím s ľuďmi.

Preklad: Keď sa pozriem na seba do zrkadla vidím jednorožca. Divokého jednorožca.
Preklad: Som zemiak jednorožec.
Preklad: Som tehotná.
Preklad: Jednorožci sú reálnejší ako tvoj mozog.
Preklad: Buď v pohode a staň sa pandarožcom ♥
Preklad: Vždy buď sám sebou. Pokiaľ si jednorožec vždy buď jednorožec. ♥
Preklad: Potrebuješ veriť v seba samého.

Máte radi jednorožcov?
Čo hovoríte na NRJ ?


To vyššie som ja, keby ste nevedeli. Odhalila som vám prvú tvár... Pretože som jednorožec a milujem pizzu ♥ .. To by bolo na dnes asi všetko, dúfam, že sa vám článok páčil a dozvedeli ste sa niečo nové a dúfam, že to nie je to, že jednorožec je bájny bytosť. Majte sa! :)

With love
 AA

6 komentárov:

  1. Já jsem měla jednorožce ráda už, když nebyli tolik populární. Přijde mi, že teď ten, kdo nemá rád jednorožce není "cool".
    Ale i tak se nic nezměnilo na tom, že když vidím nějaký vtipný obrázek, tak se od srdce zasměji :) Jinak díky, že jsem se u tvého příspěvku mohla zasmát :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tým trendom máš v podstate pravdu :) Možno aj ja ich mám rada vplyvom okolia a trendu, ale neviem. Vždy tu je a bol a bude niekto kto má určitú vec rád skôr ako príde do módy. Ja to tak mám často s knihami, veď to určite poznáš :) .. Som rada že si sa zasmiala. Ďakujem moc za komentár :)
      -AA

      Odstrániť
  2. haha, tento článok pobavil :)
    www.amazing-adria.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Úžasný článok ! O NRJ som pred týmto článkom nič nevedela, ale až teraz som si uvedomila, že som jednorožec srdcom aj dušou 💗

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem <3 .. Gratulujem že si objavila svoje pravé ja :'D :3
      -AA

      Odstrániť