sobota 31. januára 2015

Try new things



Zdravíčko ! 

Dnes som si pre vás pripravila článok, ktorý tu ešte nebol ! :) Názov má ako môžete vidieť Try new things. Budem tu poväčšine ak nie vždy písať o jedle. Budú to jedlá/nápoje, ktoré sú pre niektorých možno úplne normálna a každodenná súčasť života a pre iných tak ako pre mňa niečo nové :) . Možno vás týmto článkom inšpirujem a odhodláte si danú vec zaobstarať a ochutnať. Na dnes som si pripravila jedno "jedlo" (je to sladkosť) a dva nápoje.

No pusťme sa do toho ! Pekné čítanie prajem. :)


1. Bubble tea

Tento nápoj je pre veľa ľudí a hlavne pre mešťanov, ktorý sú v meste skoro stále v meste normálnou súčasťou života. Avšak ja som ho presne včera ochutnala prvý krát. 

Môžete si vybrať buď niečo ako milkshake alebo čaj. Do oboch ide buď želé (vraj je to hnusné) alebo praskajúce guľôčky. Ja aj s kamarátkou sme mali čaj. Príchute guličiek i čaju si môžete vybrať a nakombinovať si rôzne varianty. Ja som mala mango s liči guľôčkami a kamarátka mala jablkovo-jahodový čaj a mango guličky. Musím povedať, že to bolo veľmi chutné a osviežujúce. Celé je to vo veľkom pohári a pijete to cez hrubú slamku, aby ste si mohli "vycucnúť" ľahko i jednu z guličiek, ktoré ležia na spodku pohára. Pokiaľ je vaša kamarátka na toľko retardovaná aby tie guličky po vás vystreľovala užijete si pri pití aj kopec zábavy.

Kúpiť si to môžete v obchode(?) Bubbleology, ktorý býva v nákupných centrách (aspoň u nás v Žiline je). Za stredný pohár sa platí 2,99€ a za veľký 3,35€ (sa mi zdá). Je to možno pre niektorých trochu drahšie, ale keď si to dáte pár krát, tak to také hrozné nie je.


 2. Chocolate - TESCO finest

Na túto čokoládu som narazila na typickom nákupe s rodinou v Tescu. Bolo tam hrozne veľa príchutí a každá mala iný úžasný obal. Povedala by som, že táto čokoládová pochúťka je vhodná ako sladký darček na nejaký sviatok, pretože má ako som už spomínala krásny obal, čo je pre tento účel dobré.

Ale ako sa hovorí "nesúď knihu podľa obalu", preto som si karamelovú príchuť zobrala domov a ochutnala. Musím sa priznať, že je vážne dobrá a tie kusičky karamelu. Mňam! Najradšej zo všetkých čokolád mám milku ♥ , ale táto sa stala v okamžiku vloženia kocky do úst druhá a to ja som veľmi ako to povedať vyberavá, čo sa týka čokolád, nie každá mi chutí. Celá čokoláda má pomerne veľké kocky, takže keď si poviete len pár kociek, za chvíľu máte po čokoláde.

Kúpiť ju môžete samozrejme v tescu za niečo okolo 1,50€ . 


3. Lov Organic

Jedinečný čaj. Takto sa dá najvýstižnejšie opísať.

Do rúk sa mi dostal ako vzorka vo vrecúšku z časopisu Top Fashion, ktorý si kupujem a práve v jeseň/zima čísle mali k časopisu tento čaj. Už vtedy som si ho odkladala na nejakú výnimčnú príležitosť. Ja som mala Lov is Zen, čo je relaxačná zmes s chuťou jabĺk, pomaranča a karamelu.

Keď som ho otvorila obliala ma vlna krásnej vône. Po vytiahnutí vrecúška som sa mu nemohla vynačudovať, pretože vyzeralo tak hmmm kvalitne, žiadny zlepený papier, v ktorom sú čaje, ktoré si väčšinou kupujeme. Celá natešená som si naliala vodu do pohára a ponorila do nej vrecúško. Za chvíľu mal čaj krásnu farbu a ešte krajšiu vôňu. Väčšinou, keď si robím čaj do šálky necukrím ho, ale tento to potreboval, pretože neocukrený mi moc nechutil. Po ocukrení a ochutnaní som ostala obalamutená chuťou a všetkým, čo sa spájalo s čajíkom. Vážne si ho neviem vynachváliť, pretože ja milujem čaje a tento bol niečo extra.

Čo som sa o ňom dočítala - V škandinávskych krajinách, "Løv" znamená "list". Løv Organic bol inšpirovaný tejto časti sveta, kde moderný životný štýl ide ruka v ruke s ohľadom na životné prostredie. Bavlnené mouselline (bavlnené) čajové vrecúška sú nebielené a bez sponiek alebo lepidla a umožňujú sa čajovým lístkom dokonale rozvinúť a uvoľniť všetky ich vône a chute. Pre Lov Organic, sú všetky prísady (čaj, ovocné kúsky, kvety ...) organické. Kovové plechovky sú recyklovateľné, pretože sú vyrobené z ocele a bez plastu. Ak si o ňom chcete viac prečítať tak tu.

No a teraz povedzte, že tento čaj nie je kúzelný :3 . Zohnať sa dá na internete tu alebo na oficiálnej stránke tu. Horšie je to však s jeho cenou. 100g kovová plechovka stojí 13,40€. Avšak po prečítaní všetkého, čo som sem napísala a po ochutnaní by som neváhala s kúpou ♥


 ---------------------------------------------------------------------------------------------

Ak ste sa dostali až sem, dúfam, že sa vám článok páčil a že som vás inšpirovala.

Ak máte skúsenosti s niečím z týchto vecí alebo ak máte typ na vec, ktorú by som mohla ochutnať napíšte mi do komentára.


Zatiaľ sa majte ♥

With love
AA

6 komentárov:

  1. Nevím, jestli máš někde poblíž zdravou výživu ale sladkosti z tama jsou jednoduše dokonalé mohla bych se po nich ubít :D !!
    Hezký článek :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám v blízkosti, určite ich skúsim! :3 Ďakujem za komentár :)
      -AA

      Odstrániť
  2. Bubble tea chcem už dlho vyskúšať aj ja :) ale to asi musím skočiť do Žiliny :D Čokoládu som v TESCU videla tiež, a veľmi ma lákala ale nakoniec som si zobrala moju obľúbenú Milku Daim :3 Mimochodom beriem ťa medzi affs :) napíš mi prosím na blog ako si ťa mám zapísať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi budeš musieť a odporúčam ten jablkovo-jahodový čaj s mango guličkami lebo bol fakt super, ja s kamarátkou sme tam stáli hádam pol hodinu kým sme si vybrali vhodnú príchuť :3 .. A áno Milka je dokonalá klasika, ale sem tam niečo nové nezaškodí :) Ďakujem za komentár :)

      -AA

      Odstrániť
  3. Áno je to obojstranné :) takže budem kometovať aj ja tvoje články, a 2-krát do týždňa úplne stačí ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Okej :)) ale nemusíš, stačí ak sem prídeš a kukneš si ho nemusíš komentovať... :) Ja chcem aby si komentovala iba keď sa ti vážne bude páčiť :)
      -AA

      Odstrániť