Muhaha

nedeľa 8. júna 2014

The faults in our stars ★☆★ II.


Čauky mňauky, zas sa hlásim ♥

Áno zas píšem o TFIOS, ale predtým som to písala, hneď po začiatku čitania, teraz to mám 2x prečítané a bola som na tom aj v kine :33 ♥ Napíšem vám sem odznova pocity z knihy, pridám pocity z kina. Ak si chcete prečítať starý článok tak tu.




Názor na knihu  
Musím povedať, že táto jedinečná kniha je , ako som už spomínala v predchádzajúcom článku, krásny, smutný, vtipný a dojemný príbeh. Neviem čím začať. 

Asi najskôr tým, že niektorý ľudia ju berú ako za nedokončenú. Veď, čo sa stane s Hazel, jej rodičmi a pod. Rada by som tiež mala odpovede na tieto otázky, ale nemám. Pri tej knihe si treba uvedomiť, že to nie je tak ani príbeh o Hazel ako o Agustusovi alebo najlepšie o ich láske. Veď si to všimnite. Začína sa to, ako Hazel spoznala nekutočne super chalana Agustusa a končí jeho listami. Veľmi ma tá kniha dojíma a mám z nej celkovo dobrý pocit. Milujem ju. Milujem čítať ju, dívať sa na ňu a všetko spojené s ňou, takže môžem vrelo odporúčiť.

Jediné, čo mi možno tak trochu vedí sú cudzie slová. Je tam dosť veľké množstvo odborných a cudzích slov a ja nemám poňatia, čo znamenajú. Avšak to nie je veľká prekážka.

Taktiež musím uznať, že je v nej prekvapivý zvrat. Kto knihu ešte nečítal a nechce vedieť, čo sa stane, nech si tento odsek nečíta !   Od začiatku prvého čítania som si myslela, že to bude tak, že Hazel umrie. Agustovi bude za ňou smutno a nájde, napr. jej denník a dopíše tam nejaké veci, a to bude vlastne koniec knihy. Avšak autor si to vymyslel inak. Dosť ma prekvapilo, keď Agustus povedal o nádoroch, na ktoré následne zomrel. Kapitola kde zomiera je najhoršia alebo skôr najsmutnejšia. Zvláštne ako dokáže rakovina tak úžasného človeka premeniť na, dá sa povedať svoj obraz ... 

Ďalej by som chcela napísať, že milujem štýl písania autora. Každý čitateľ, ktorý má nejaké tie knihy už prečítané vie, že veľa autorov má rozličné štýly písania. John Green dáva do svojej knihy veľa zamyslení, odborných slov a zdá sa mi akoby nikdy neopisoval jednu situáciu, iba rozpráva príbeh a pri žiadnej časti sa nejak extra nezdržiava. Samozrejme sú tam aj výnimky. Pochopíte až prečítate.

 ( Na víkend som bola u baky, kde som prečítala knihu druhýkrát. Takže obrázky hore znázorňujú jednoduchý : "Chill u babky" :D ♥ )


Obľúbené časti z knihy 


Obľúbený vtipný obrázok 


  
Názor na film 
Prvé, čo chcem napísať je, že ten kto bol na tom filme a neplakal nie je človek, ale bezcitné hovädo (bez urážky). Ale poslednú polovicu filmu som preplakala! Plakala som keď Hazel oznámil o nádoroch, keď zomrel, keď plakala Hazel, na pohrebe. Proste celú druhú polovicu filmu.

Ale dosť o mojom plači. Filmy bývajú oproti knihám dosť nahovno, ale tento bol dokonalý. Bola tam zachovaná myšlienka a i keď tam niektoré veci chýbali ( ako napr. Caroline Mathersová, problémy s raňajkami a iné ) bol úžasný. 

Páčilo sa mi, že bol taký obyčajný, dá sa povedať. Neboli tam žiadny herci s dokonalou vizážou, ale prostý pekný ľudia.

Taktiež, ja i celé kino sme sa na tom filme okrem plaču aj nasmiali, ale v podstate tak ako na knihe.

Na záver zhodnotenia chcem dodať, že sa mi veľmi páčilo ako urobili e-maily a sms-ky.

Ja v kine
Bola som s kamarátkou a i keď som v predchádzajúcom texte písala, že si ho chcem nechať pre seba, o to sa nedá nepodeliť ! A musím povedať, že som šťastná, že som tam bola práve s ňou. Barča ♥


 (Nemohla som sa s vami nepodeliť o fotku ako sa nám krásne na začiatku filmu vysypal popcorn :D )


Náušnice a TFIOS
Veľmi rada mám i Hry o život. Na Vianoce som dostala náušnice s vtákom, ktorý sa podobá na drozdajku. Kto čítal pochopí. Na základe podobnosti som si tie náušnice ustanovila, ako náušnice Hier o život. Taktiež aj na The fault in our stars sa mi podarilo nájsť pekný pár náušnic, ktorý sa na to dokonale hodí.

Sú to dlhé náušnice na retiazke so zakončením = hviezdou.

 Dôvody výberu
  • Končia sa hviezdou = kniha to má v názve
  • Sú z mesta kam chcem ísť = Paríž. Doniesla mi ich mamina kamarátka. Ja chcem ísť do Paríža, Hazel chcela ísť do Amsterdamu.
  • Sú krásne a jemné ako celá kniha.




 Dúfam, že sa vám článok páčil, pretože sa veziem na horskej dráhe, ktorá ide iba hore ♥

♥ ♥ ♥







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára